Om Lilla Konstbruket

Lilla Konstbruket är en butik och ateljé med fokus på återbruk och upcycling av möbler, textil och inredning för hem och trädgård. Jag som driver verksamheten heter Linda Bogaert och har ägnat mig åt konst och hantverk hela mitt liv. Jag brinner för att skapa och omskapa. För mig finns inga obrukbara ting och det är bara fantasin som sätter gränser. Tanken med Lilla konstbruket är att ta till vara på material som annars skulle gå till spillo.

Butiken

Jag håller till med såväl verkstad och ateljé som butik i mitt hem. Då detta är något jag gör vid sidan av mitt arbete som förskollärare har butiken öppet när tillfälle ges eller efter överenskommelse. Skicka ett meddelande här via hemsidan eller Facebook/Instagram.


Här på hemsidan kan man se aktuella produkter. Reservationer eller köp kan alltid göras via telefon eller kontakt via meddelande.


På Instagram och Facebook kan man följa själva arbetsprocesserna samt ta del av erbjudanden. Jag tar emot betalning med swish och kontanter. Du som kund erhåller alltid kvitto och jag är registrerad för FA-skatt och moms.


Material

Det finns mängder av saker som istället för att slängas kan få ett andra liv. På så vis kan vi ta tillvara på våra resurser och minska avfallsmängderna.


"Om vi lyckas återbruka 40 procent av vår årliga textilkonsumtion istället för att slänga den, så skulle det innebära hela 50 procent lägre vattenpåverkan och upp till 45 procent lägre koldioxidavtryck i vår miljö" (källa: recyklingnet.se)


Jag använder mig av ekologisk, giftfri linoljefärg och möbelvax från Byta-Yta till alla möbler.


"Miljösmarta färger med kulturhistorisk tradition för moderna och personliga ytor" (Byta-yta.se)


Har ni gamla möbler eller textilier som bara ligger hemma eller ni tänkt slänga så hämtar jag gärna och ger nytt liv åt dem. Även trasiga. Det kan exempelvis vara:


Gardiner, lakan, mattor, kuddar, dukar mm

Trasiga eller uttjänta kläder, skärp

Möbler av trä

Porslin, ljusstakar, lampskärmar

Överblivet virke av olika slag, armeringsjärn

Gamla fönster eller dörrar

Beslag, skruv, spik 

Garn, sytråd